تدريس خصوصي علوم تجربي دوره اول متوسطه و سوم راهنمایی ./. در صورت درخواست ايميل بزنيد
نوشته شده در // 1:52 - پنج شنبه 11 ارديبهشت 1393

قلب


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 13:12 - شنبه 23 فروردين 1393

سلول

دید کلی

چون سلول قادر است همه اعمال یک موجود زنده را بطور کامل انجام دهد، بنابراین به عنوان واحد حیات محسوب می‌گردد. ولی از آنجا که همه بافتها و ارگانهای بدن از اجتماع سلولها تشکیل شده ، بطور مرسوم سلول را واحد ساختمان بدن نامیده‌اند. ماده حیاتی تشکیل دهنده سلول را پروتوپلاسم (Protoplasm) می‌نامند که عمده قسمت آن غیر از هسته سلول ، سیتوپلاسم ، محتویات هسته (Karyoplasm) می‌باشد. پروتوپلاسم بوسیله غشایی از محیط اطراف جدا شده است که آن را غشای سلولی یا cell membrane می‌نامند. پروتوپلاسم از آب ، الکترولیتها ، املاح و ماکرومولکولهای آلی مانند پروتئینها ، پلی ساکاریدها ، لیپیدها و اسیدهای نوکلئیک تشکیل شده است که محیط و بستر مناسبی را برای فعالیتهای سلول فراهم می‌کند.

ارگانلها organelles ، ساختمانهای تخصص یافته‌ای هستند که اعمال مختلفی را هدایت می‌کنند و در داخل سیتوپلاسم پراکنده‌اند. در گذشته ، سیتوپلاسم منهای ارگانلها را محلولی بی‌شکل محسوب می‌نمودند و آنرا سیتوزول (مایع سلولی Sytosole) می‌نامیدند. استفاده از تکنیکهای پیشرفته بیانگر آن است که سیتوپلاسم سلول حاوی شبکه بسیار ظریف و پیچیده‌ای از الیاف باریک microtrabecular می‌باشد که همراه اجزای محلول آن در مجموع ماتریکس سلولی (cytomatrix) نامیده می‌شود. ساختمان و عملکرد ارگانلهای سلولی عبارتند از:


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 17:29 - پنج شنبه 24 بهمن 1392

انرژی زمین گرمایی یا ژئوترمال

انرژی زمین گرمایی چیست ؟

توجه به انواع انرژی  غیر وارداتی و متفاوت از سوخت فسیلی نکته‌ای است که در بسیاری از کشورهای دنیا مبنای برنامه ریزی‌های بلند مدت قرار گرفته است. از سوی دیگر با افزایش بحران آلاینده‌های ناشی از سوختهای فسیلی ، توجه به فاکتورهای زیست محیطی توسط ارگانها و نهادهای بین المللی و نیز توجه برنامه ریزان به استفاده از انرژی تجدیدپذیر موجب گردیده تا امروزه  به این مباحث با جدیت بیشتری پرداخته شود . انرژی زمین گرمایی نیزیکی از منابع انرژیهای تجدیدپذیر میباشد . اصطلاح زمین گرمایی ترجمه واژه Geothermal است که ریشه یونانی داشته و از کلمات Geo به معنای زمین و Therme به معنی حرارت تشکیل شده است. انرژی زمین گرمایی، انرژی موجود در عمق زمین است که از انرژی خورشیدی که در طول هزاران سال در داخل زمین ذخیره شده و همچنین فروپاشی یا زوال ایزوتوپ های اورانیوم رادیو اکتیویته،توریم و پتاسیم در طی سالیان درازدرعمق زمین  نشات گرفته است که عمدتا در نواحی زلزله خیز و آتشفشانی جوان و صفحات تکتونیکی زمین متمرکز شده  است . زمین منبع عظیمی از انرژی است بطوریکه حرارت در هسته آن بیش از 5000 درجه سانتیگراد  می رسد حرارت زمین به طرق مختلف از جمله فوران آتشفشان – چشمه های ابگرم- ابفشانها- و گلفشانها در اثر کاهش چگالی زمین و خاصیت رسانایی از بخشهایی از زمین به سطح آن هدایت میشوند. درجه حرارت  زمین با توجه به عمق آن به صورت غیر خطی زیاد میشود. (با تقریب خطی هر 100 متر 3 درجه سانتی گراد)  انرژی حرارتی ذخیره شده در 11 کیلومتر فوقانی پوسته زمین معادل پنجاه هزار برابر کل انرژی به دست آمده از منابع نفت وگاز شناخته شده امروزجهان است. انرژی زمین گرمایی بر خلاف سایر انرژیهای تجدید پذیر محدود به فصل ، زمان وشرایط خاصی نبوده بدون وقفه قابل بهره برداری می باشد. همچنین قیمت تمام شده برق در نیروگاههای زمین گرمایی با برق تولیدی از سایر نیروگاههای متعارف( فسیلی ) قابل رقابت بوده و حتی از انواع دیگر انرژیهای نو بمراتب ارزانتر است.

 بقیه در ادامه مطلب


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 17:24 - پنج شنبه 24 بهمن 1392

سوختهای گیاهی

بدون شک انرژی یکی از مهمترین چالش های  فعلی و آینده  بشر می باشد. دسترسی  به منابع  انرژی  قابل اتکا, از نگرانی های   همیشگی انسان بوده  و میزان مصرف  انرژی  یکی از نشانی های  رشد اقتصادی و یا کار کردن   اقتصادی  هر کشور محسوب می شود. در  همین راستا هر گونه تغییر بنیادی  در نظام تولید و مصرف انرژی  منجر به بروز تغییرات اساسی  در تمدن انسانی خواهد شد.به نظر می رسد که جامعه صنعتی مبتنی بر سوخت های فسیلی  یا تمدن نفتی در دهه های  آینده جای خود  را  به الگوهای جدیدی خواهد داد. بررسی ها نشان می دهد  که در طی سه دهه ی اخیر ,با وجود نوسانات متعدد ناشی از تغییر  در عرضه یا قیمت  سوخت,صنعت سوخت گیاهی  روندی رو به رشد داشته  و به ویژه در دهه اخیر ,بسیاری از کشورهای جهان توسعه این صنعت را آغاز نموده اند.محرک ها و انگیزه های  گوناگون اقتصادی و سیاسی در شکل گیری این روند موثر بوده اند.دلایل و شواهد بسیاری وجود دارند که روند صعودی توسعه,تولید و بازار مصرف سوخت های گیاهی کماکان ارایه خواهد داشت ....

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 19:30 - شنبه 19 بهمن 1392

انواع انرژی

 

١) انرژی پتانسیل : انرژی ذخیره شده در اجسام را انرژی پتانسیل می گویند.

وقتی فنری كشیده یا فشرده می شود و یا وزنه ای از سقف آویزان می شود دارای انرژی ذخیره شده است.

این انرژی به صورت های مختلف در مواد ذخیره می شود، بنابراین انرژی پتانسیل انواع گوناگونی دارد.

 

الف) ...


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 19:29 - شنبه 19 بهمن 1392

انرژی

 

در محیط اطراف ما چیزهایی در حال حركت و جابجایی هستند. موادی تغییر می كنند و خاصیت آنها عوض می شود . در تمام این پدیده ها، عامل مشتركی وجود دارد.

 .:: انرژی ::.

انرژی را توانایی انجام كار گویند.

انرژی عاملی است كه باعث...


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 19:9 - سه شنبه 15 بهمن 1392

منابع انرژی پاک

در ادامه مطلب دو نیروگاه خورشیدی طالقان و نیروگاه بادی منجیل همراه با عکسهایی از این دو نیروگاه معرفی شده اند. این دو نیروگاه جزو منابع انرژی پاک محسوب می شوند.


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 19:4 - دو شنبه 14 بهمن 1392

پایستگی انرژی مکانیکی

بقای انرژی مكانیكی 

بنا به تعریف، به مجموع انرژی پتانسیل  (U) وانرژی جنبشی (K) یک جسم، انرژی مکانیکی(E) می گویند.   

E=U+K

(البته گاهی انرژی پتانسیل را با PE و انرژی جنبشی را با KE  و انرژی مکانیکی را با (TME)نشان  می دهند.)

به شکل زیر توجه کنید. در شكل ارابه ای روی یك سطح شیب دار قرار داشته و به سمت پایین حركت می‌كند. در آغاز حركت ارابه فقط انرژی پتانسیل PE دارد. اما در حین حركت به سمت پایین ،انرژی پتانسیل بطور دائم كاسته شده و انرژی جنبشی KE افزایش می یابد.

 اما همان طور كه مشاهده می كنید انرژی مكانیكی جسم (TME) كه مجموع انرژی پتانسیل و جنبشی است، ثابت می ماند.

بقای انرژی مكانیكی
بقای انرژی مكانیكی
 اگر اصطكاك و تلفات ناچیز باشد،آن گاه انرژی مكانیكی تغییر نمی كند.
بقای انرژی مكانیكی

 

 

 

 سقوط آزاد، نمونه ساده ای از حرکت بدون تلفات  می باشد. هر كاهش در انرژی پتانسیل جسم متناظر با افزایش انرژی جنبشی می باشد (و بالعكس).

 

 

 

 

 

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 20:48 - سه شنبه 3 دی 1392

آبهای زیرزمینی

آب زیرزمینی چیست؟

بخشی از آب‌های سطحی در اثر نیروی جاذبه وارد محیط مخلخل خاک شده و به سمت پایین حرکت می‌کند. لایه‌های مختلف زمین از مواد و ترکیبات مختلف خاک شکل گرفته و در زمان‌های مختلف بوجود آمده‌اند. مجموعه عواملی نظیر جنس و اندازه دانه‌ها، میزان تخلخل، میزان تراکم، میزان ترک‌خوردگی،... باعت می‌شود ....... بقیه در ادامه مطلب


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 13:10 - جمعه 22 آذر 1392

جزر و مد و انواع آن

جزر و مد و انواع آن

کلمه جزر و مد یا کشند، اصطلاحی عمومی است که بیان گر بالا و پایین رفتن نوسانی در سطح اقیانوس، دریا و حتی دریاچه ها نسبت به سطح زمین است. این اثر به دلیل جاذبه گرانشی ماه، خورشید و حتی اجرام سماوی دیگر ایجاد می شود. جزر و مد در حد بسیار کوچک تر در دریاچه های بزرگ، اتمسفر و داخل پوسته ی جامد زمین هم اتفاق می افتد.

 

 

نیروی جزر و مدی
جذر و مد و انواع آن

 

اثر جزر و مد روی جسم نزدیک تر، بزرگ تر است زیرا قانون عکس مجذوری موجود در نیروی گرانشی، در سمت نزدیک تر جسم، نسبت به سمت دورتر آن، بزرگ تر است.

همان طور که در شکل ادامه مطلب نشان داده شده، نسبت جزر و مدی در هر واحد جرم بر روی سمت نزدیک جسم در مقایسه با سمت دور آن برای جسم نزدیک تر، بزرگ تر است:

 

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 12:54 - جمعه 22 آذر 1392

نمایش آنلاین مشخصات سد های ایران به تفکیک استانها و حوضه‌های آبریز

مشخصات سدهای ایران اعم از موقعیت، اهداف،پیشرفت فیزیکی،هیدرولوژی، مشخصات سد، سیستم انحراف، برآوردهای اقتصادی، وضعیت اعتباری و... هم سدهای در حال بهره برداری و هم سدهای در حال احداث به تفکیک حوضه های آبریز( فرعی) و  به تفکیک استانی در ادامه مطلب ارائه شده است...

 

دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 12:47 - جمعه 22 آذر 1392

حوضه های آبریز اصلی کشور

حوضه هاي آبريز اصلي کشور:
   ايران داراي 6 حوضه آبريز اصلي با شماره گذاري 1: حوضه درياي خزر 2: حوضه خليج فارس و درياي عمان 3: حوضه درياچه اروميه 4: حوضه مرکزي 5: حوضه شرقي 6: حوضه سرخس مي باشد. ميزان درصد مساحت هريک از حوضه ها نسبت به مساحت کل کشور در شکل  ارائه گرديده است.
   چنانچه در شکل  ملاحظه مي گردد حوضه مرکزي بيشترين و حوضه سرخس کمترين مساحت را دارند. بايد به اين نکته دقت گردد که مرز اين حوضه ها با توجه به مرزهاي سياسي کشور محدود گشته و مسلماً در ديد واقعي (بدون در نظر گرفتن مرزهاي سياسي کشور) مساحت حوضه هايي همچون درياي خزر بسيار بيشتر مي باشد. حدود4/73 درصد مساحت كشور را حوضه هاي بسته يا درون ريز تشكيل مي دهند. مطالعه اين حوضه ها به سبب تأثيرپذيري محيط از عمليات بهره برداري از منابع آب، از اهميت بيشتري برخوردار است.


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 18:25 - پنج شنبه 14 آذر 1392

تمرکز حواس

تمرکز حواس
تمرکز حواس به حداقل رساندن افکار مزاحم در هنگام انجام کاری.
آیا تا به حال برایتان پیش آمده در کلاس درس وقتی معلم درس می دهد، بعد ازمدتی متوجه شوید، هیچ کدام از صحبت های او را نفهمیده اید؟ برای یک لحظه احساس می کنیداصلا در کلاس نبودید؟ زمانی که دارید به دقت گوش می دهید، صحبت های همکلاسی هایتان مانع شود؟ هم زمانی که درس می خوانید متوجه می شوید از یک ساعتی که وقت گذاشتید فقط یک ربع توانستید مطالعه کنید، بقیه زمان خود را به فکر کردن به موضوعات نامربوط گذرانده اید و ...

بقیه در ادامه مطلب


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 18:19 - پنج شنبه 14 آذر 1392

ابر چیست؟

 ابرها در واقع کمان موی فرشته و کاخ های بستنی در هوا نیستند! ابر توده ای مریی از قطرات آب یا کریستال های یخی یا مخلوطی از هر دو است که در بالای سطح زمین معلق هستند.

 بقیه در ادامه مطلب


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 17:16 - جمعه 8 آذر 1392

اصلاحیه کتاب علوم هفتم

به اطلاع كليه همكاران علوم و دانش آموزان پايه هفتم مي رساند كه اصلاحات ارائه شده در ادامه مطلب را در كتاب درسي وارد كنيد:

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 16:53 - جمعه 8 آذر 1392

معرفی برخی آلیاژها

در ادامه مطلب آلیاژهای برنز ، برنج ، مفرغ  و ورشو معرفی شده اند.


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 12:38 - شنبه 26 مهر 1392

پیشوندهای سیستم استاندارد اندازه گیری

سامانه استاندارد بین‌المللی یکاها (SI) یک مجموعه پیشوند را برای بیان واحدها مشخص کرده‌است که به پیشوندهای اس‌آی (به انگلیسی: SI prefixes)‏ یا پیشوندهای متریک(به انگلیسی: metric prefixes)‏ می‌گویند. این پیشوند بیانگر ضرب و تقسیم در توانی از ده است. هر کدام از این پیشوندها نمادی دارد که در قبل از نماد اضافه می‌شود.

 در ادامه مطلب این پیشوندها را ملاحضه بفرمایید.

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 12:28 - شنبه 26 مهر 1392

یکاهای استاندارد اندازه گیری

دستگاه متریک یک دستگاه اندازه‌گیری دهدهی است. این دستگاه برای اولین بار در فرانسه در سال ۱۷۹۱ پذیرفته شده و هم‌اکنون پایه دستگاه اندازه‌گیری در تمامی کشورهای جهان به جز ایالات متحده، لیبریا و برمه‌است.
 
هر چند قصد آغازکنندگان این دستگاه، ایجاد دستگاهی بود که برای تمام مردم به طور برابر قابل استفاده باشد (از نظر تئوری)، اما مشخص شد که نمونه‌های نخستین برای نگه‌داری باید زیر نظر حکومت و یا قدرت خاصی قرار بگیرند، هر چند این امید می‌رود که از سال ۲۰۱۵ دیگر نیازی به نمونه‌های نخستین نباشد. تا قبل از سال ۱۸۷۵، نمونه‌های نخستین اندازه‌گیری توسط دولت فرانسه نگه‌داری می‌شد، اما بعد از آن به دست یک نهاد فراحکومتی به نام کنفرانس عمومی وزن‌ها و اندازه‌ها سپرده شد. در سال ۱۹۶۰، این نهاد، سامانه استاندارد بین‌المللی یکاها را به‌عنوان جایگزین دستگاه متریک منتشر کرد.

یکای استاندارد زمان- طول- جرم

 الف)یکای استاندارد زمان

                    


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 12:12 - شنبه 27 مهر 1392

تبدیل واحدهای اندازه گیری

برای تبدیل واحدهای اندازه گیری به یکدیگر اینجا را کلیک کرده و فلش کوچک سمت چپ هر

کمیتی را که خواستید کلیک کنید و تبدیل های دلخواه را انجام دهید.

توجه داشته باشید که همان غلط مصطلح وزن به جای جرم به کار رفته.


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 1:45 - پنج شنبه 4 مهر 1392

تفاوت وزن و جرم

   اغلب وقتی افراد در موضوع وزن و جرم صحبت می کنند، هر دو را از یک کمیت می دانند و با واحد کیلوگرم مشخص می کنند، در صورتی که وزن و جرم دو کمیت متفاوت هستند و تفاوت آنها در موارد زیر است:


1- جرم کمیتی است عددی و وزن کمیتی است برداری.
2- یکای جرم در SI ، کیلوگرم و یکای وزن نیوتن است.
3- جرم هر جسم از خواص ذاتی آن جسم است، ولی وزن جسم به جرم جسم و میدان گرانش بستگی دارد.
4- جرم جسم ثابت است ، ولی وزن تغییر می کند.
مثلا جرم جسمی ثابت و تقریبا 10 کیلوگرم است، ولی وزن آن که در سطح زمین N 100 است، در ارتفاع 1000 کیلومتری زمین ، N75 و در ارتفاع 5000 کیلومتری N31 است. هر چه از سطح زمین دورتر شویم ، اثر جاذبه زمین کمتر و وزن جسم به همان نسبت کمتر می شود.
تعريف جرم:

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 23:55 - پنج شنبه 3 مهر 1392

دانلود کتاب علوم تجربی هفتم

دانش آموزان عزیز اول متوسطه دوره اول (پایه هفتم) می توانند فایل کتاب جدید خود را از لینک زیر دانلود و استفاده نمایند.

قسمت اول

قسمت دوم

 

قسمت آخر


دسته بندی : علمی آموزشی
برچسب‌ها: علوم هفتم,

نوشته شده در // 11:30 - جمعه 15 شهريور 1392

سد کرخه

سد کرخه یکی از بزرگ‌ترین سدهای خاکی دنیا و بزرگ‌ترین سد خاکی ایران و خاورمیانه است که بر روی رودخانه کرخه در ۲۲ کیلومتری شمال غربی شهرستان اندیمشک در استان خوزستان ساخته شده‌است.

موقعيت و مشخصات رودخانه کرخه
رودخانه كرخه از مناطق مياني و جنوب غربي رشته كوههاي زاگرس در نواحي غرب و شمال غرب كشور سرچشمه گرفته و پس از طي مسافتي در حدود 900 كيلومتر در امتداد شمال به جنوب ، سرانجام در مرز مشترك ايران و عراق به مرداب هورالعظيم مي رسد. رودخانه كرخه پس از رودخانه هاي كارون و دز سومين رودخانه بزرگ ايران از نقطه نظر آبدهي محسوب مي شود. حوزه آبريز رودخانه كرخه به وسعت حدود 43 هزار كيلومتر مربع ، بين 46 درجه و 57 دقيقه تا 49 درجه و 10 دقيقه طول شرقي و 31 درجه و 48 دقيقه تا 34 درجه و 58 دقيقه عرض شمالي واقع شده است و شامل استانهاي همدان ، كرمانشاه ، كردستان ، ايلام ، لرستان و خوزستان مي باشد.

 


دسته بندی : علمی آموزشی

لطفا کلیک کنید

آخرین مطالب
» ( کد نویسی بخش آخرین مطالب مشکل دارد. شما می توانید از بخش موضوعات مطالب یا جستجو، مطلب مورد نظر خود را پیدا کنید )

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد

لینکستان

حساب سیبای شماره 0107108150006 بانک ملی شعبه مرکزی اهر به نام "بیت الاحزان مکتب الزهراء" جهت جمع آوری کمکهای نقدی محبان و عاشقان اهل بیت علیهم السلام www.beytalahzan.loxblog.com

تدریس خصوصی علوم تجربی دوره اول متوسطه ./. در صورت درخواست ایمیل بزنید